Soluții software

NemoStudio este o suita de aplicații stomatologice pentru planificarea tratamentului 2D si/sau 3D în: ortodonție, estetică dentară, implantologie și chirurgie ortognată. Cel mai important lucru obținut prin utilizarea acestor aplicații este predictibilitatea tratamentelor printr-o planificare exactă și stabilirea unor scopuri de tratament clare și precise.

Analiza cefalometrică este necesară în etapa de diagnostic al fiecărui caz ortodontic. NemoCeph este o aplicație extrem de ergonomică care vă ajută foarte mult printr-o serie de funcționalităti:

 1. Import înregistrări pacienți. Software-ul vă permite să importați cu ușurință fotografiile și radiografiile. Veți putea lucra cu detaliile fotografiilor grație instrumentelor de rotație și scalare.
 2. Analiza facială. NemoCeph vă permite să efectuați analiza tipului și proporțiilor feței.
 3. Analiza cefalometrică. Un aloritm step-by-step vă va ghida pas cu pas în trasarea cefalometrică. Un zoom inteligent vă duce automat în regiunea în care este situat punctul cefalometric care urmează să fie poziționat. Instrumentele de procesare a imaginii vă permit să vedeți clar structurile osoase și dentare.
 4. Planificarea tratamentului. Permite urmărirea prognozării creșterii, conversia cefalometrică CO-CR, planificarea ortodontică (VTO)  și chirurgicală ( STO). Aplicția are și funcția de  transformare laterală și frontală a feței pacientului odată cu modificarea structurilor dentare și osoase din planificarea de tratament.
 5. Comunicarea cu pacientul și prezentarea de caz. Folosind prezentarea de diapozitive, veți putea să arătați evoluția tratamentului, de la începutul acestuia. Pacientul va aprecia mult acest instrument.
Între beneficiile utilizării NemoCeph putem sa vă enumerăm:
 • NemoCeph afișează toate metodele importante de analiză cefalometrică de pe piață și poate fi, de asemenea, configurat.
 • Software-ul calculează precis și rapid măsurătorile.
 • Importul înregistrărilor bazate pe serii fotografice vă permite să accesați rapid cazurile.

Pe lângă cele enumerate mai sus veți putea să îmbunătățiți foarte mult și partea de comunicare cu pacienții:

 • Puteți să arătați pacientului rezultatul preconizat  înainte de începerea tratamentului, acest lucru vă va ajuta să măriți numărul de acceptări ale planurilor de tratament!
 • Nu vă temeți de momentul prezentării cazului pacientului. Cu șabloanele furnizate de NemoCeph, prezentarea cazului va fi extrem de simplă și eficientă!
 • NemoCeph va afișa înregistrările fotografice organizate cronologic, astfel încât să puteți arăta rapid pacientului cum evoluează tratamentul. Acest lucru îi va încuraja să continue tratamentul și să vină pentru verificări.

Brosura aplicatiei NemoCeph (în engleză)

Atunci când aveți disponibile înregistrări 3D ale pacienșilor ( scanari 3D ale arcadelor dentare și CBCT) puteți folosi NemoCast pentru urmatoarele diagnostic și planificarea tratamentului:

 • La revedere gips! Cu NemoCast toate modelele vor fi stocate digital, cu toate beneficiile care le implică. Programul vă permite să vizualizați modelele într-un mod convenabil pentru modelele ortodontice și pacient: laterale, frontale, ocluzale și articulate.
 • Aloritm de lucru în 8 pași: Orientarea modelelor.Identificarea planului ocluzal.Puncte de contact.Segmentarea dinților.Identificarea axei dentare și a rădăcinilor.Calculul planului Andrews.Poziția finală a dinților.Succesiune de mișcare.
 • Controlul si predictibilitatea tratamentului. Veți putea suprapune modele pentru a evalua progresul și rezultatul tratamentului.
 • De la planificare la performța clinică: alignere și brackeți. Software-ul vă permite să transferați planificarea în gura pacientului cu precizie prin utilizarea atât a bracketilor cât și a alignerelor.

Cu NemoCast veți avea foarte multe beneficii directe și indirecte:

 • Precizia și rapiditatea măsurătorilor. Modelul convertit într-un fișier digital 3D este analizat practic cu cea mai mare precizie. În cazul alignerelor mișcarea dintelui poate fi prezisă printr-o secvență de lucru. În cazul bracketilor, acestia sunt poziționați cu precizie în poziția optimă pentru fiecare dinte, si transferați în gura pacientului în aceași poziție folosind indirect bonding.
 • Economisiți spațiu de depozitare în clinică. Software-ul digitalizează modelele în 3D, deci există economii semnificative în spațiu.
 • Flexibilitatea optiunilor clinice. Software-ul vă permite să planificați fiecare caz de ortodonție pentru aparat fix sau alignere.
 • Predictibilitatea tratamentului. Datorită software-ului, puteți compara secvența planificată cu evoluția reală a cazului.

Pe lângă cele enunțate mai sus, veti putea îmbunătăți substanțial și procesul de comunicare cu pacientul:

 • Explicați în mod clar diagnosticarea și tratamentul.
 • Arătați-i pacientului cum vor arăta rezultatele tratamentului! De asemenea, le puteți arăta imaginile progresului tratamentului, ceea ce va încuraja pacientul,și vor loializa. Pacientul dvs. va înțelege perfect o imagine 3D a anatomiei sale și planificarea 3D cazului.
 • NemoCast stochează toate înregistrările, fotografiile și planificarea fiecărui pacient, gestionându-le într-un mod simplu și permițând accesul rapid la înregistrări în orice moment.

Brosura aplicației NemoCast (în engleză)

Cu NemoSmileDesign 3D puteți sa planificați zâmbetul pacientului folosind cele mai noi tehnologii 3D.

 • Captura și pregătirea înregistrărilor. NemoSmile Design 3D vă permite să importați înregistrări în serie de imagini și să le vizualizați în layout-uri de prezentare bazate pe tipul de serie pe care doriți să-l utilizați. Calibrarea perfectă este esențială atunci când lucrați cu fotografia. Instrumentele de scalare și de rotire susținute pe ghidajele dentare și faciale de referință orizontale și verticale  vă permit focalizați rapid și să vă standardizați fotografiile de diagnosticare. Același lucru se întâmplă și cu modelele. Este important să le calibrați perfect cu fotografia, astfel încât să se adapteze perfect.
 • Analiza 3D a zâmbetului. Folosind imprimate digitale, NemoSmile Design 3D vă permite să efectuați analiza zâmbet tridimensională a pacienților dumneavoastră. Cartografia fotografică proiectivă poate pune cadrul de referință facial și labial în evaluarea tridimensională a zâmbetului pacienților dumneavoastră.
 • Mock-up digital. După ce am identificat punctele de referință și segmentul cu care vrem să lucrăm, alegem dinții din vasta bibliotecă și modificăm poziția, rotația și forma dinților pentru a crea zâmbetul perfect.
 • Calibrarea foto a mock-up-ului. După finalizarea modelului mock-up, acesta trebuie să fie calibrat cu o fotografie pentru a crea modelul de mock-up virtual și, ulterior, să efectuați ajustările finale pentru a genera o armonie completă cu caracteristicile pacientului.

Toate acestea vă aduc o serie de beneficii în ceea ce priveste planificarea cazurilor dar și în comunicarea cu pacienții.

 • Flexibilitate. Biblioteca completă de programe vă oferă o gamă largă de opțiuni pentru a selecta dinții cei mai potriviți pentru fiecare pacient, pe criterii funcționale și estetice
 • Acuratețe. Datorită designului virtual, veți lucra la fotografia reală a pacientului și veți putea regla fiecare detaliu pentru a crea zâmbetul perfect. Veți putea să arătați pacienților dvs. rezultatul final înainte de a începe, ceea ce va îmbunătăți raportul de acceptare și satisfacția pacienților dumneavoastră.
 • Multidisciplinaritate. NemoSmile Design 3D poate fi combinat cu alte programe Nemotec dacă doriți să oferiți un plan de tratament digital mai complet.
 • Arătați pacientului cum va arăta zâmbetul perfect! Reproiectarea zâmbetelor pacienților și capacitatea de a le arăta cu fotografia lor reală poate crește dorința de a urma tratamentul propus.

Poate în nici o altă situație nu este mai utilă planificarea digitală decât în implantologia orală. Fiind o procedură destul de complexă, plasarea unui implant dentar are constrângeri biologice (calitatea osului existent în situl de implantare) și de poziționare (pentru o protezare facilă și corectă). NemoScan va ajută foarte mult în a stabili poziția implantului luând în considerare toate aceste constrângeri, dar și să puteți efectiv transpune în practică acest lucru cu ajuorului unui ghid chirurgical.

 • Chirurgie ghidată. NemoScan acoperă toate aspectele diagnostice ale implantului și vă permite să planificați proteza definitivă.
 • Algoritm de lucru in 6 pași. Evaluarea stării osoase / Diagnosticul și prognosticul dentar. Planificarea extractiilor. Planificarea protetică. Planificarea implanturilor. Planificarea reconstrucției osoase sau a alternativelor. Planificarea țesuturilor moi.
 • De la planificare la practică. Utilizarea ghidurilor chirurgicale vă permite să transferați exact ceea ce a fost planificat clinicii, permițând poziționarea implanturilor în poziția tridimensională perfectă atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere estetic.

Utilizarea acestor funcționalități vă aduce o serie întreagă de beneficii:

 • Siguranța. Garantarea poziționării optime a implanturilor, minimizând orice posibilitate de eșec.
 • Eficiența. Planificarea cu precizie a poziției implanturilor poate ajuta la reducerea numărului de atașamente, cu o nevoie redusă de grefe și intervenții chirurgicale mai puține. Acesta va reduce numărul de întâlniri și poate ajuta la economisirea costurilor de laborator.
 • Fiabilitate. NemoScan vă ajută să găsiți o poziție fezabilă pentru implantul dumneavoastră în locații mai complexe și cu o nevoie redusă de grefe. Există, de asemenea, un control complet al poziției structurilor anatomice sensibile apropiate de implant.
 • Încărcare imediată. Planificarea digitală a protezei oferă posibilitatea de a permite o încărcare imediată, cu condiția ca cazul să permită acest lucru.
 • Comunicarea facilă cu pacientul. Explicați în mod clar diagnosticarea și tratamentul, pacientul dvs. va înțelege perfect o imagine 3D a anatomiei sale și planificarea 3D a implanturilor și a proteticii.