Quattro – Sistem de implante ortodontice

In anul 2000 apare pe piata sistemul de implante ortodontice Quattro, iar in cei 18 de existenta a fost dezoltat in mod permanent astfel incat astazi este cel mai complet si complex sistem, cu peste 50 de combinatii posibile de tip de capat de ancorare, diametru al partii active si lungime. Spirele implantului sunt proiectate special pentru o stabilitate primara foarte buna, iar capul implantului are o zona de siguranta pentru a minimiza presiunea pe tesutul moale.

Quattro Standard

Primul membru al familiei Quattro a fost implantul Quattro Standard, cu un cap de ancorare in forma de bracket cu slot de 0.028″ si o gaura rotunda de 0.2 mm. Acest tip de implant este disponibil in diametre de 1.5mm si 2mm si lungimi de 7mm, 9mm, 11mm si 13 mm.

Quattro Hook

In anul 2002 apare si cel de-al doilea tip de implant Quattro, de acesta data cu cap de ancorare cu carlig, implantul Quattro Hook. Acest implant este deosebit de util in cazurile de intruzie molara sau in zona retromolara pentru uprighting , cazuri in care este necesara forta mai mare, iar capul tip carlig ne asigura ca elasticele sau ligaturile metalize nu vor scapa de pe implant. Quattro Hook este disponibil in diametre de 1.5mm si 2.0 mm si cu lungimi de 7mm,9mm si 11mm.

Quattro Plus

In anul 2005 un nou membru se alatura sistemului Quattro, implantul Quattro Plus. Particularitatile acestuia sunt capatul modificat care combina de fapt slotul de 0.028″ al Quattro Standard cu retentia mai mare a Quattro Hook si in plus de asta, gaura de trecere este de forma rectangulara cu dimensiune de 0.022″x0.028″ sau 0.018″x0.025″. Implantul este disponibil in diametru de 1.5mm sau 2.mm si lungimi de 7mm, 9mm sau 11mm.

Quattro Plus V

Implantul Quattro Plus V a aparut in anul 2009, singura diferenta fata de Quattro Plus fiind plasarea gaurii de trecere, aceasta avand dimensiunea mai mare pe verticala. In rest atat diametrele cat si gama de lungimi este aceasi. Pentru o diferentiere mai facila acest implant vine colorat in albastru.

Quattro Mini

In anul 2012 apare un implant cu design total diferit fara de cele precedente, Quattro Mini, acesta avand un capat de ancorare mai mic, proiectat special pentru a asigura un confort sporit pacientului. In acelasi timp capatul implantului asigura suport sporit pentru ligaturi elastice sau metalice. Acest implant are diametre de 1.5 sau 2mm cu lungime de 7mm, 9mm, 11mm saiu 13mm.

Quattro BH Mini Plus

In anul 2017 apare of varianta noua a implantului Quattro Mini, cu o gaura de trecere rotunda pentru ligaturare mai faciala, o zona extinsa de acomodare la tesutul moale dar si un diametru diferit de 1.6mm la lungimi de 8mm respectiv 10mm.

Quattro RH Mini

Un alt tip de implant aparut in 2017, insa cu un capat de ancorare complet diferit este Quattro RH Mini. Capatul este in forma de buton, extrem de confortabil si cu o gaura de trecere rotunda. Si acest implant este disponibil la diametru de 1.6mm si lungimi de 8mm si 10mm.

Quattro Micro

Ultimul implant aparut pe piata este Quattro Micro, unul similar cu Quattro RH mini ca si forma a capului de ancorare, insa la diametru mai mic de 1.3mm si lungime de 8mm. Acest implant a fost devoltat specific pentru cazurile in care este necesar ancoraj intre segmentul dentar anterior unde redacinile sunt foarte apropiate.